Munkavédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi szolgáltatás - BSZ Stúdió
Tűzvédelem

Tűzvédelmi szolgáltatások kedvező feltételekkel

Békés, Csongrád és Bács-Kiskun

megyében

BSZ Stúdió

Orosháza

Legfontosabb iratanyagok

Villámvédelem szabványossági felülvizsgálata

2011. október 6-án hatályba lépett a 28/2011 (IX.6.) BM rendelet - az új OTSZ, mely a felülvizsgálatok gyakoriságát az alábbiak szerint írja elő:

Meglévő épületeknél:

Az épületet a létesítéskor érvényben lévő szabványt, rendeletet (MSZ 274, 2/2002 BM, 9/2008 ÖTM rendelet) kell figyelembe venni, és az alapján kell felülvizsgálni valamint minősíteni.

  • a) a „C”, „D” és „E” tûzveszélyességi osztályba tartozó építményben és szabadtéren legalább hatévenként,
  • b) egyéb építményben, szabadtéren legalább 3 évenként,
  • c) a villámhárító berendezés, vagy a védett épület vagy építmény minden olyan bővítése, átalakítása, javítása vagy környezetének megváltozása után, ami a villámvédelem hatásosságát módosíthatja, és
  • d) sérülés, erős korrózió, villámcsapás valamint minden olyan jelenség észlelése után, amely károsan befolyásolhatja a villámvédelem hatásosságát, felül kell vizsgáltatni és a tapasztalt hiányosságokat a minősítő iratban meghatározott határnapig meg kell szüntetni, melynek tényét hitelt érdemlő módon igazolni kell.

Új épületeknél:

Azon épületek, melyek engedélyezési terve 2011. október 6. utáni a villámvédelmet az MSZ EN 62 305 szabvány norma szerint kell tervezni, kivitelezni és felülvizsgálni.

A felülvizsgálat gyakorisága:

  • a) LPS I és LPS II osztály esetén legalább háromévenként,
  • b) egyéb esetben legalább hatévenként, tűzvédelmi szempontból felül kell vizsgáltatni, és a tapasztalt hiányosságokat a minősítő iratban meghatározott határnapig meg kell szüntetni, melyek tényét hitelt érdemlő módon igazolni kell.

 

Tűzvédelmi szempontú szabványossági felülvizsgálat

(erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálata)

Tűzvédelmi szempontú szabványossági felülvizsgálatról bővebben a Villamos berendezések felülvizsgálata menüpont alatt tájékozódhat

SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Oldaltérkép